..noriza ishak..

.
RSS

pReSentatioN yanG meMbahagiakaN

haalllluuu kengkawan ku sekalian..or sape2 je la yg view blogku niee...hehhehe
kali nie ku mau cita pasal PRESENTATION LI ku yg membhagiakan...heheheh....nape bhgia?????
hehhhe...mst ar bhgia,supervisor ku sporting abis!!!mmg best dia jd supervisor ku,ct,aina ashkin n aina mariah...hehehhehe....ktrg pggey dia mis aina..muda g...xkawen g...skunk nie dia dlm proses nk smbung phd...hehhehe..ape yg sportingnyee mis aina niee???bnyk tul...1st sekali,ktrg tgk fomat nk wat slide presentation dlm BI...aduyai....sume kate xbest....mst ar kena present dlm BI gak..mmg la dlm kelas dah besa present dlm BI tp kalo bley xnak laa...bukan ape,ku kalo present dlm BI niee,ade mslah bhasa,jiwa n raga skit..hahahhaha..so,ktrg sume try tnye mis aina,leh x present dlm BM???pergghhhh..lju je dia kate,sye xksah dlm bhasa ape2 pon..jnji sye fham..hahahaha..gumbira ktrg sume....ape lg,mis dah bg lmpu hijau,wat slide dlm BM laaa..hehehe..present pon dlm BM..hhehehe.....senang hati kuuu....bley ckap bnyk2 skit kalo present dlm BM niee..hahahahha....mmg bnyk ku ckap ari2...smpai mis kate,cepat skit...hahaaha...

yg kedua mis nie sporting sbb dia suh ktrg antr full report LI pas bis LI...hhehehehhe...mula2 kena antr kt dia time dia dtg tgk ktrg present tue,sbb mnggu nie dia xde kt UTEM dah coz dia nk smbung PHD tue....so,dia leh cek report ktrg mse mggu present tue jee...waduhh...mmg ar xsmpat nk siap report tue. ..lg 2 ari dia nk dtg,dia bru gtau kena antr report tue mse dia dtg...report tue dah la bnyk nk kena karang...aku dah tnsion dahh..mne nk kena wat slide lg...huhuhu...wat buku log lg...huhuhu..tnsion tul mse2...xtdo mlm.....so,kol mis aina tue,bncg ngn dia,kate ktrg myb x leh nk antr full report tue mse dia dtg....bncg punye bncang,last2 mis kate,xpe kamu leh antr pas bis LI....tp lctrr len kn cek report ktrg..sbb mis dah xde kt UTEM....heheehhe...lega tul ktrg sumee....nseb bek mis faham keadaan ktrg mse2...hehehe...xksh laa lectrr len cek pon....jnji ktrg sume dah (........................)...hehehhe..ape niee?????rhsiaaaaa.....

mse ari present tuee,mmg best ar mis aina jd juri...hehehe...layann jee ape yg ktrg ckap..hahahha....dia asyik wat lawak jee.......bg smgat...happening ar blik meting rie tue.....sume gumbira jee.....sume dapt prsent dengan baiknyee.....heheh..bos ku xde coz dia kena out station kt JB....so yg amek tugas ganti bos ku ri tue,sowg akak yg bnyk ajr ktrg kt sniee...KAK ELSA..n partner kak elsa,KAK AIN....hehhehe...yg bes lg best time present tuee,pas bis present tuee,time tue gak mis kira markah LI ktrg n bgtau trus reslt LI ktrg...hohoho...xbis LI g,reslt dah tau....cmne reslt ktrg???hoooho...xyah gtau lg la cmne..tggu sume dpat reslt dlu....biar lah rhsia dlu..heheheehe...poyo jeeee...mmg terkejut la mis bgtau reslt mse present tue gak coz full report bukan antr g,aleh2 reslt dah tau...len dr yg len..hahahha..pe2 pon bersyukur laa,sume dah slsai...hehehehe..tggu antr full report jeee...hehhehe....thankz to mis aina..u are very understanding n sporting....

nk ckap pe lg eh.....xde idea dahhh.....huhuhu...jmpa lg laa di lain posting..ahhahahha...
bubyeeeee....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mAkaN duRiaN

jeng...jeng....kali nie nk cita pasal durian..heheheh..17.6.2009,ari rabu,aku n housemate ku aina n ct pg pasar mlm kt bukit beruang2...ktrg pg pas blek keja..ktrg pg umh nadia dlu,antr brang2 dia jap..pas2 pg mkn kt bge rye jap...n then pas dah kenyang2,diorg ajak aku g pasar mlm jap..plan mula2 nk bli petai..sekali petai xde,durian yg ktrg bli...hehehhhe..

perghhhh...sesak tul pasar mlm...sume cm nk bli durian...merata ku tgk diorg jual...mmg bnyk tul laaa durian kt pasar mlm2....ktrg pon dah pening nk amek yg ne 1...pusing punye pusing kt pasar mlm2,last2 ktrg decide nk bli yg dia jual sebijik rm2...kalo bli 5 bjik dia bg free 1 bijik...dia bg ktrg rse dlu durian2,aku rse cm ok gak laa...hehehhe..so,malas nk fk bnyk2 amek je laaa...ttba,cina tue bg idea,kalo amek sume dia kira rm25 jeee...dlm 20 lbih bijik gak laaa....uish...punye tingin nk mkan durian kwnku sorg2,aina,hhehhe....dia pon okay jeee....bli sume 20 bijik tue.....perghhhh...bnyk gla ar durian ktrg bli...cina tue lak kate,kalo bli sume tue,dia antr kan ktrg blek umh..ssh kan nk wak blek nek bus ngn durian punye bnyk cm2...hehhehe...ape lg,on je laaaa....hehhhhee..org dah nk antr blek umh...hehehhehe..


smpai2 kt umh2,trus ajak mmbe2 ku yg dekat pangsapuri ni dtg mkn durian kt umhkuuu..wat la kndri durian skit....hehhehhe...yg dtg umh ku mlm2,once,mat n sood....yg len2,ade yg xmakn durian...rugi2...hehehhe..ade yg tkot nk trun...huhuhuh...dah mlm kan...ade yg pg main futsal....huhuhu...so,yg mkn gla2 durian mlm2,ktrg 6 owg laaa...heheheehe.....aku,ct,aina mariah,sood,mat n once..hahaahahah...uish...sedap2.....hhhehheheh..

makan punye makan,perutku jd mengah tul mlm tuee...mkan skit dah kenyang...tgk diorg yg len dpt makan bnyak,jeles tul..hehhehe....sowg mkan dlm 4 5 bijik cm2..heheheh...sume jd antu durian mlm tue..hahahahah...



pas2,mse diorg sume nk blek tue,durian bnyk g lebih,so bg mat wak blek bg kt dak2 umh dia yg pg main futsal tue....heheheh...lepas mkn tue,ku trus mandi...wawawa..panas badan...dah la mse tue kul 11 lbih dahhhh....mndi je laaa...xtahn panas...huhuhu...kalo x ,xleh tdoo laaaa...itu lah akibat dia mkn bnyk sgt durian...hahahhaa...

okay..pe2 pon,mmg best la dpat mkn durian mlm tuee..hehehe..thankz pada mmbe2 ku yg sudi dtg umhku mlm tueee...arap korang puas la mkn durian...hehehhe...kalo nk mkn g,tggu taun depan lak....hehhehe...orait..thankzzzzzzzzzzz.....

~tingin nk makan cekodok durian~
~tingin nk makan serawa a.k.a lempuk durian~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tEruBat gAk Rindukuuu

halluuu everybody...kali nie nk cita pasal kepulanganku ke kg..huhuhu...ari kamis rie2,12.6.2009,
pas blek keja2,dlm kul 7 cm2,aku lending2 la ats kusyen..duk tgk tv...letih blek keja kan..rilek2 ar dlu bfre mandi tuk smyg mgrib...ttba hp ku bunyi..msg masuk...aku trus bce..kakak aku antr msg,suh blek segera sbb mak aku sakit..huhuhuhu...terkejut aku...sblum nie mmg ku tau mak aku duk sakit dah...ari2 cntact mak ku,mak kate dah shat skit..cume demam je xnak surut2..ingt okay laaa...kakak aku suh blek gak sbb mak aku btuk teruk,smpai sakit dada,pas2 demam lak teruk..badan lemah..darah mak ku la nek smpai 170...huhuhuhu..tggi2...wisau kuuu...so,ape lg trus amek kptsan blek mlm2 gak...wisau kt mak kuu...huhuhuhuh....trus aku kol farah.mntk tlg dia jap antr g mc mlm2..nk g nek bus,tkot gak mlm2 nk tggu bus sowg2....g pon mse2 dah kul 8...nseb bek farah leh tlg antr g mc....tq farah..uhuhuhu..dlm 8.30 cm2 aku smpai mc dah...trus p kaunter tiket konsortium..ingt nk blek trun kt kulim..dekat skit ngn umh....aleh2,tiket g kulim abis...so,kena la amek tiket turun butterworth...xpe la,jnji leh blek mlm 2 gak....tiket ku kul 8.45..nseb bek xlmbt...15 mnt je aku tggu...dlm 8.50 cm2,bus gerak ar...

dlm bus xleh nk lena sgt ar...huhuhuh...fk keadaan mak aku...huhuhuhu....wisau glaaaaa...
huhuhuhuhu.....bus aku nek 2 lak,punye la laju dia pecut...kecut perut...berdoa je dlm bus2...huhuhuu...bus2 tolak dr kl dlm kul 12,n smpai kt ipoh dlm kul 2 cm2....laju tulll....slalunye aku nek bus,3 jam bru smpai ipoh....huhuhuhu...dlm kul 4 tue smpai kt taiping dah...so,tepon abg ku,suh dia kuar siap2 p amek ku kt bttrwrth....so,dlm kul 5 cm2,aku smpai kt bttrwrth...tgk2 abgku dah de...heheheheh....legaaaaaa....xsuke,bla smpai xde sape2 g..bhya2...gelap kt situ..huhuhuhu...

n then,dlm kul 5.30 cm2,smpai umh daaaaahhhhh...tgk2 sume fmly ku duk tdo g..mak aku pon duk tdo g...aku trus p kt mak aku....kejut mak aku..huuhuhu...mse2,mmg nmpk la mak aku xlarat g...badan pon panas g......batuk lak teruk...huhuhuhu..sedih ku tgk...huhuhu...mse pas subuh2,sembang2 la mak ngn mak aku...rinduuuuuuu..lme dah xblek....bnyk la ktrg berbual...wlaupun mak aku tgh sakit,smpat g layan cita2 kuuu....hhehehhehe...

dlm kul 8 cm2,ank2 sdra ku bru bgun tdooo...diorg sume xnak kt aku...tkot ngn ku...huhuhuhu..
nape????sbb dah lme ku xblek laaaa....diorg dah xkenal la sape maksu diorg nieee..huhuhuh..
bla ku nak amek dukung jee ank buah ku yg bru setaun2,dia punye nangis laaaa....huuhuhu...punye xnak kt kuuu...huhuhuh....besa laaa,dah lme xjmpa,bdak2 mst xnak nyeeee.....ptg tue bru dia nak kt kuuuu..hehehheheh...bru nk main2 ngn ku...best sgt dpt jmpa diorg sume...rindu bangat!!!!!!!....n ptg2,ayah ku bwa mak aku g klinik sekali lg...makan ubat ospital xjd pe2....lg demam da laaaa...so,bwak mak aku p amek kt klinik taman kakak ku lak...

ptg jumaat tue,ajak mmbe baik ku jap kt kg tue,yana p bank jap...nk kuarkn wit.....bla p tue,ttba owg bank lak kate ASB offline...aduiiiii....xdpt la nk wak kuar wit....ari isnin bru leh wak kuar wit....dah xdpt wk wak kuar,ktrg p stesen bus kulim jap,bli tiket ku nk blek melaka...aku bli tiket ari isnin..kul 10.30 mlm...smpat la jga mak ku 4 ari kt umh...huhuhuhu...

pg sabtu tue,bru la nmpk mak ku shat skit....badan pon sejuk skit....btuk pon x teruk sgt dah...lega ku tgk...arap mak aku trus shat n trus shat dr hari ke hari...amin...huhuhuh..
mmg mujarab ubt KLINIK PERUBATAN MUTIARA tue....ubt dia mmg kuat...fmly ku pon,kalo sakit pe2,mst p situ dlu.....ubat dia okay...hehehehhe...mak aku pon dah lalu makn skit ari2...leh bgun2 dah..kalo x,tdo jeee...syukur...alhamdulillah....lega tgk mak aku dah semakin shat....hehehheh...

sepanjang duk umh nie,aku la jd nurse mak aku...hehhehhhe...jga time mak aku kena makn ubt...bg mak aku mkn ubt...hehhehhe....mak aku paling tkot nk makan ubt batuk...sbb ubt air kan.....mak aku tkot dgn ubt air....hehhehhehe...so,nk kena bg lega gak,kena la mkn gak..hehehhehe...so,arap2 pas nie,mak aku cepat2 sembuh...cepat2 sihat..amin....

sekejap tul cti,kalo bukan time LI,mst aku xblek lg...huuhuh..xpuas blek kg...huhuhuhuhu...
so,mlm isnin tue,nek bus blek melaka laaaa...ari selasa kena keja dahhh..ape nk wat...huhuhuh...pe2 pon mmg terubat rindu kuuuuu kt sume fmly kuu blek kg kali nieee..huhuhuhu..moga sume family aku shat slalu.....moga dijauhkn dr sebrang penyakit...amin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 kUnci PerSahabtan Yg Baik

• Pilih orang yang mempunyai minat yang sama seperti anda supaya anda mempunyai persamaan, tetapi jangan mengetepikan orang yang langsung tidak mempunyai persamaan dengan anda, bersikap terbuka baik untuk anda.

• Ingatlah pada satu pedoman penting iaitu berlaku baik terhadap orang lain sebagaimana anda suka diperlakukan. Sekiranya anda menghormati orang lain, orang lain akan menghormati anda juga.

• Sedarlah bahawa tiada siapa yang sempurna, setiap orang mempunyai sifat-sifat aneh dan kecacatan, dan menerima kecacatan antara satu sama lain adalah kunci persahabatan yang baik.

• Hargai pendapat satu sama lain.

• Sedarlah bahawa kawan yang rapat sekalipun tidak dapat bersama 24 jam. Bina minat-minat yang lain dan jangan cemburu apabila kawan anda mempunyai minat-minat yang lain juga.

• Komunikasi sangat penting, kawan anda tidak boleh membaca fikiran anda. Sekiranya ada sesuatu yang menjejaskan persahabatan anda, beritahulah.

• Jangan biarkan faktor luaran seperti tekanan (stress) menjejaskan persahabatan anda. Kawan yang baik akan membenarkan anda melepaskan perasaan kepada mereka, tetapi jangan hanya mempergunakan mereka untuk melepaskan perasaan ... dan sebagai balasan anda sepatutnya bersedia untuk mendengar luahan perasaan mereka pula.

• Belajar daripada satu sama lain.

• Jangan mengata di belakang kawan anda.

• Pilih kata-kata anda dengan bijaksana kerana anda tidak boleh menariknya kembali.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pErinGataN uNtuK wAniTA

(Diambil dari sabda2 Rasulullah s. a. w.)

1. Wanita solehah adalah lebih baik dari seribu lelaki yang tidak soleh.

2. Wanita apabila melaksanakan solat lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara kehormatan diri serta taatkan suaminya, berpeluanglah ia memasuki mana-mana pintu syurga yang dikehendakinya.

3. Saidatina Aisyah r. a. berkata : "Saya pernah bertanyakan Rasulullah s. a. w. tentang siapakah manusia yang terlebih berhak terhadap wanita?" Jawab Rasulullah s. a. w. : "Suaminya". Bertanya pula Aisyah : "Siapa pula terlebih berhak terhadap lelaki?". Jawab Rasulullah s. a. w. : "Ibunya".

4. Apabila kamu dipanggil oleh kedua ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.

5. Sesiapa yang dikurniakan Allah wanita yang solehah, sesungguhnya ia telah dikurniakan separuh dari agamanya, maka yang separuh lagi hendaklah ia berbakti (bertakwa) kepada Allah.

6. Sebaik-baik wanita ialah yang tinggal di rumah, tidak keluar kecuali atas urusan mustahak. Wanita apabila keluar akan dipersonakan (digoda) oleh iblis.

7. Haram bagi wanita melihat lelaki sebagaimana lelaki haram melihat wanita (bukan muhrim) kecuali dalam menuntut ilmu dan berjual beli. Suatu hari ketika Rasulullah s. a. w. bersama isteri-isteri baginda
(Ummu Salamah dan Maimunah), datang seorang sahabat yang buta (Ibnu Maktum). Rasulullah menyuruh kedua-dua isterinya masuk ke dalam rumah. Bertanya Ummu Salamah: "Bukankah orang itu tidak dapat melihat kami ya Rasulullah?". Rasulullah s. a. w. menjawab: "Bukankah kamu dapat melihatnya?."

8. Wanita yang keluar rumah dengan memakai bau-bauan berjalan di hadapan orang sehingga terhidu baunya, ia adalah berzina yakni seperti perempuan zina.

9. Tidak memuliakan wanita melainkan orang yang mulia dan tidak menghina mereka melainkan yang hina.

10. Dunia adalah perhiasan, sebaik-baik perhiasan ialah wanita solehah.

11. Wanita itu boleh dikahwini dengan sebab hartanya, kecantikannya, keturunannya dan agamanya. Hendaklah kamu mendapatkan yang kuat agamanya, tentu ia akan memberi ketenangan kepada kamu.

12. Salah satu tanda keberkatan wanita ialah cepat perkahwinannya dan cepat pula kehamilannya dan ringan maharnya (mas kahwin).

13. Wanita yang taatkan suaminya, semua burung-burung di udara, ikan di air, malaikat di langit, matahari dan bulan semuanya beristighfar baginya selama mana ia masih taatkan suaminya dan diredhai (serta dipelihara akan sembahyang dan puasanya).

14. Wanita yang taat berkhidmat pada suaminya akan tertutup 7 pintu neraka dan akan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang disukainya dengan tidak dihisab.

15. Mana-mana wanita yang bermasam muka menyebabkan rasa tersinggung hati suaminya, maka ia dimurkai Allah sehingga ia kembali bermanis muka dan tersenyum mesra terhadap suaminya.

16. Ibnu Umar berkata : Telah datang seorang kepada Rasulullah S. A. W. lalu bertanya : "Apakah hak suami atas isteri?" Jawab baginda : "Tunaikan hajatnya sekalipun engkau di belakang unta, jangan berpuasa sunat melainkan dengan izin suami, jika engkau berpuasa juga maka pahalanya untuk suami dan dosa untuk isteri, jangan keluar malainkan dengan izinnya: jika keluar juga akan dilaknat oleh Malaikat Rahmat dan Malaikat Azab sehingga kembali kembali engkau ke rumah."

TIGA GOLONGAN DALAM NERAKA
(Dari sabda Rasulullah s. a. w.)

Dari Ali bin Abi Talib: "Aku mendengar Rasulullah s. a. w. bersabda: "Tiga golongan dari umatku akan mengisi neraka jahannam selama umur dunia tujuh kali, mereka ialah :
a- Orang yang gemuk tetapi kurus.
b- Orang yang berpakaian tetapi telanjang.
c- Orang yang alim tetapi jahil.

Orang yang gemuk kurus ialah mereka yang gemuk tubuhnya tetapi kurus ibadatnya. Orang berpakaian telanjang ialah wanita yang cukup pakaiannya tetapi tidak taat agama (seperti berpakaian nipis hingga terbayang tubuhnya atau terlalu ketat). Orang alim jahil ialah ulama yang menghalalkan yang haram kerana kepentingan duniawi.

LARANGAN MELIHAT WANITA
(Dari sabda Rasulullah s. a. w.)

Haram bagi wanita melihat lelaki sebagaimana lelaki haram melihat wanita (bukan muhrim) kecuali dalam menuntut ilmu dan berjual beli. Suatu hari ketika Rasulullah s. a. w. bersama isteri-isteri baginda
(Ummu Salamah dan Maimunah), datang seorang sahabat yang buta (Ibnu Maktum). Rasulullah menyuruh kedua-dua isterinya masuk ke dalam rumah. Bertanya Ummu Salamah: "Bukankah orang itu tidak dapat melihat kami ya Rasulullah?". Rasulullah s. a. w. menjawab: "Bukankah kamu dapat melihatnya?."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LaPtOpKu sAkit..hUK3...


~LAPTOP OH LAPTOP~

halluuu sume pmbce blogkuuu....amcm arinie??shat??hope shat sokmo la eh...hehhehe..
kali nie nk cita pasal lptpku yg tgah sakit niee..huhuhuh..xtau la sakit peee...dah nk dekat 2 3 bulan lbih dah sakit....demam panas pon daaa,demam sejuk pon daaa..adehhh...pening gak ngn lptp nieee.....prblem lptp niee,dia slalu shut down sndiri...bla panas skit je,mula la nk shut down...especially bla time on9,lg la slalu shut down sndri....pas2 bla on blek,jenuh la....ssh tul nk on.bla on je dia off,bla off je dia on..huhuhuhu..cmne 2???hahhahaha...xtau laaa...fk fk kan..hehhehhee...

ade gak tnye mmbe2 kelas ku pasal prblem niee..huhuhu....diorg pon ade prblem gak nk tlgku sbb sume tgah LI,so ssh la nk tlg...nk tlg kot ym jeee,mmg xdpt laaaa...kena tgk sndiri lptp tuee...bis2 cmne nk tlg???nk kena tggu bukak sem bru nnt kee???aduiiii..lme g tueee...huhuhu...nk antr kedai tp xsempat lorr nk pg...

kes terbaru pasal lptp ku niee,cm besa pg2,pas bis kemas umh skit..on9 laaa....tgah khusyuk2 on9 tuee,ttba cm besa lptkuuu shut down sndri..huhuhuh...shut down lg...pas2,nk on blek dah xbley...kalo x,pas shut down,bley je on....tp skunk nie dah xleh lgsung dahhh...nape nieee??cmne nk wat kejaaa...bnyk tue keja nk kena wat...tkot kena fomat jeee.....kalo leh,xyah la fomat...bis ilang la data2 kuuu...xwat bckup file g..uhuuhuh...ari2 pon kena fomat,data2 ku dah ilang...huuhuu..tp kalo xleh gak dgn cre len,kena fomat gak laa..huhuhu...redhaaa je laaa..

dah xtau nk wat pee,ku pon mntk tlg mmbe ku sowg nieee...nafie a.k.a sood...hheheheh...mntk tlg dia tgk kan jap lptpkuuu....lepas dia tgk2,dia gtau yg windows ku rosak n C aku unknown???
huhuhuhu...myb corrupt kot...aduiiii....ttba je jd cm2..xtau la nape....so,xleh nk repair...hard disk plak mcm nk rosak....panas smcm jeeee.....solution dia,lptp ku kena fomat jeee.....huhuhu..sedey2..backup file lak xleh nk wat coz cri c xjmpa....aduiiiii..pg mne lak C nie??
huhuhuhu...kena redhaa je ar file2 yg dah ilang2..huhuhuh...sume data2 pasal tmpat keja abis..huhuhu....

pengajaran yg ku dapt,jgn la letak lptp ats tilam mse tgah gune 2..huhuhu..hard disk cepat rosak tueee....dah la aku suke lending ats katil time on9,sbb2 hard disk ku dah skit2 gelong..hehehhe..
korang sume jgn wat cmnie eh...hehhehehe...ku dah insaf...hehhehhe..

skunk nie,ku tgah mncri softwre2 bru lak tuk install blek dlm lptp niee..huhuhuhhuh...bpa kali mau install daaaaaa....huhuhu...

emm..nk ckap pe lg eh....xde idea dahhh..tggu nk blek keja je niee..hehhehe..lg 15 mnt kul 6..hehehehe..orait..tke cre slalu sape yg bce nieee...byeeeeeeeeeeeeeeeeeee......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

nApe aku DiUji???

salam sumee....huhuhuhuh....xtau la nape 2 3 arinie hatiku nie asyik sedey jeee....huhuhuhu...time tulis nie tgah sdey gak..huhuhuhu..asyik sedey jeee....mcm2 prblem yg deeee....prblem keja,hati n perasaan,dri sndri n mcm2 lg laaaa...lepas 1 1 prblem...uhuhuhuhu....bla la nk rse hepi btul2...huhuhuhu.....rse penat dah duk sedey ari2...rse cm nk pg tempat paling jauh kt dnia nieee...nk tenangkan hati kt sne...nk lari dr sume owg...tp owg kate,jgn lari dr msalah...kalo lari,lg la mslah bnyk...emmmmmm...bukan nk laari laaa,tp nk release tnsion...nk lupakn sume maslah....

skunk nie,tgah nk lupakan 1 perkara...xnak ingat dah pe2...ALLAH pun dah bg ptujuk tuk lupakan perkara2...insyaallah..dgn berkat doaku,aku kan lupakan spenuhnyeee....myb bnda2 bukan terbaik tuk kuuu...wlaupun,sbnrnyee berat hti nk lupakan perkara2,tp xtau la nape gerak hati nie cm suh lupakan bnda2..myb da smthing kt situuuu...aku pasrah dgn sume nieee....rse cm slalu fk bnda2 pon,xdpat pe2 pon.....rse lg sedey ade laaaa...so,nk amek kptsan tuk lupakan jeee..mmg ssh nk lupakan sepenuhnyeee,tp insyaallah bley lupakan skit2.....amek mse skit laaa.....skunk nie pon dah lupakn bnda2 skit2...hti pon kdang2 jd tenang jee bla dpt lupakan bnda2....bnda2 secret sgt nk gtau dlm blog nieee..maap eh xdpt nk gtau....huhuhhuhu...myb sume niee da hikmah 1 ari nnt....soooo,kena bersabar je bnyk2...mby ALLAH nk bg ape yg aku nk2,lmbt skit,dia uji dlu dgn dugaan,keperitan,ujian....aku kena tima sume nieee dgn redhaaaa...huhuhuhuhu..ssh sbnrnyee nk lupakan bnda nieee....arap sgt2 kalo bukan bnda2 bukan terbaik utuk ku,ilangkan bnda dr hatikuuuuu...kalo bnda2 terbaik tuk ku,permudahkan sumenyeee utuk kuuuu...amin....

nape eh slalunyee ape yg kita nk,mst dugaan dtg dlu bfre kita dpt bnda2????huhuhuhuhu....fk2 kan.....sabar tue pnting wahai cik iezaaaaaa....alwayz think positiffffffffffffffffffff......jgn fk kan sgt prblem tueee.....lupakan jeeee bnda yg mmg slalu wat kita sedey.....xgune fk bnyk2.....sooo.....aku kena kuat dlm sume nieee.....berikan kekuatan kpdakuuuuuu.... aminnn....

SETIAP DUGAAN PASTI DE HIKMAH...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

seDey x dApAt bLek kG



SELAMAT PENGANTIN BARU PADA ASHRAF N AZURA


SELAMAT PENGANTIN BARU PADA MAHATHIR N WIFE


halluu..sedey ar ujung mggu nie xdpt nk blek kg...huhuhuhuh..
ade 2 sdra ku kawen ujung mggu niiee...first sebelah umhku...1 g sepupu ku kawen..pklongku punyee anak..huhuhuhuh...time xdpt nk blek nie laaa,bnyk lak sdra ku kawen...nk blek,tp jauh lorrr..8 jam tue nek bus..tambang lak 100 rggt,pg n blek....2 ari je duk umh...aduiii..mmg x berbaloi...wit lak xbpa nk deee...huhuhuhu...

xdpt lak ku nk tgk 2 2 sdra ku nek pelamin...huhuhuh..dlu time2 kecik,rjin je kte kt diorg,tingin nk tgk diorg nek pelamin..tp xsmpai gak nk tgk...huhuhuhu..tgk la dlm gmbr je la nnt..adehhh...sedey tul...pda sdra yg sebelah umhku tue,ashraf a.k.a along,selamat pengantin bru kpdamuu....moga kamu n wife kamu, kak azura bhgia hingga ke akhir hayat..heheheheh..moga dapat ank yg comey2..hehehhehe..9 taun tue diorg bercinta....akhirnyee selamat gak jd suami isteri...tggu nk bersanding je 7 Jun 2009 niee....hhehehhe...tahniah2..hehheheh...bestnyee bercinta lme2,akhirnyee kawin gak..hehehhe...ssh nk jmpa cm2 skunk nieee...cmne lak dgnku nnt???hehehhehe...xtau laaa...

pada sepupu ku jua,mahathir...selamat pengantin baru gak...ape eh nme wife diaaa..hohoho..xtau laaa.....xsempat g nk tnyeee...heheheheh....pe2 pon,moga perkahwinan kamu berdua kekal hgga ke akhir hayat...amin..hehhehhe..kndri diorg pon 7 Jun 2009 niee...moga cepat2 dpt anak..heheheheh....

huhuhuhu...xtau la bla leh blek kg..dah 3 bulan x blek nieee...ank2 sdra pon dah beso kt umh2...rindu dehhh sme diorg....kt mak n ayah,lg la rinduuuuu.....huhuhuhu....hope sume shat sokmoooo...nnt de mase adik blek....hohoho...tgguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

orait...nk ckap pe lg eh....emmm..xde pe2 dah kot...nk g mndi nieee..hehehehhe....
okay...tke cre pda pembaca blogku nieeee..heheheheh....thankzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kndri dOa sELamat paRt 1

Syukur..alhamdulillah bnyk2..akhirnyee dapt gak aku n dak2 umh ku yg len,ct,aina mariah,aina adila,zue n tia wat majlis kenduri doa selamat kt umh sewa bru ktrg kt pgsapuri ari ahad lepas,31.5...syukran2...walaupun bnyk dugaan yg terpaksa ktrg hadapi bfre wat kndri,tetapi dgn izin ALLAH,ktrg dapat gak wat kndri2....syukur..

Tima ksih bnyk2 pda membe2 ku yg sudi dtg kndri umh ktrg mlm2..thankz a lot korang sume...tima ksih gak pada mat,yg sudi jd imam merangkap ketua bacaan yasin mlm2..hheheeh...thankz pak imam..hehehhe..kndri stat lepas mgrib....dlm kul 8.30 cm2,ktrg dah stat bce yasin...dlm kul 9 cm2,bru la mmbe2 ku yg li jauh skit dr ayer keroh nie smpai..diorg xsempat nk bce yasin sekali...huhuhuh..tp xpe,diorg sudi dtg dr jauh2 pun, dah ckup besar rahmat bg ktrg....hehehe..dlm kul 9.30 cm2,ade lg yg bru smpai...meriah la mlm2..heehehe..

Pas bis bce yasin2,diorg sume dah stat makn...ktrg masak nsi putih,lauk pauk,buah-buah,mknan ringan tuk jamu diorg makan..maaf la korang sume kalo de kekurangan pe2 mlm2..mntak ampun,mntak maaf..hehheheh....janji korang dapat makn kenyang2..hehehhe..best tgk mmbe2 ku mlm2,sume rancak menyembang...heheheh..mau x tnye,dah sebulan xjmpa....mst bnyk benda nk sembg...hehehhehe...kalo x,jmpa ari2 dlm kelas...hehhehhe...amacm??terlepas rindu??hehehehe..dlm kul 11 cm2,rmai yg dh blek...ape lg pas2,sume housmate ku bekerja keras mmbsuh pggan,kemas dpur....hehehehe...tq gak pada mmbeku yg sudi tlong ktrg masak n kemas bfre kndri n after kndri...thankzzzzzzzzzzzzz korang........heheheheh..yg sedeynyee mlm2,ahli2 umhku ade yg xde..huhuhuhu..zue n tia..mne korang pg???huhuhuhu...diorg li jauh dr ktrg lorrr...KL nuuuu...so,xdpt la nk dtg..huhuhuh...nk wat cmne..huhuhuuu..

okay...sekali lg nk ucap bnyk2 tima ksih pada mmbe2 ku yg sudi dtg mlm2...tq..tq...moga dengan berkat ALLAH,ktrg sntiasa selmat duk umh2..jauh dr bnda2 yg xelok..walaupun bahya skit duk situ...arap sume selamat..sme cm korang gak,duk mne2 pon,arap sume selamat..hheehehhe...
dlm posting nie,xdpt nk letak gmbr2 kndri mlm2,coz ktrg x amek g gmbr dr nado....nado cmeragurlz mlm2..hehehehe..tggu eh part 2,sure daa gmboo kndri mlm2..hehehehhe...

orait..nie je la cita part 1 tuk kndri doa selmat niee..nk tgk gmbo,tggu part 2 nnt..hehehhe...
orait..thankzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

30 PerKaRa yg WaniTa x semPat nk Bgtau Lelaki

1. Bila sorang wanita mengatakan dia
sedang bersedih,tetapi dia tidak
menitiskan airmata,itu bermakna dia
sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu
selepas kamu menyakiti hatinya, lebih
baik kamu beri dia masa untuk
menenangkan hatinya semula sebelum
kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang
dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita
yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta
dengan sorang lelaki, lelaki itu akan
sentiasa ada di fikirannya walaupun
ketika dia sedang keluar dengan lelaki
lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta
merenung tajam ke dalam matanya, dia
akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi
selalu tidak tau macam mana nak
menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis
yang sukakan kamu separuh mati,tolak
cintanya dengan lembut,jangan berkasar
sebab ada satu semangat dalam
diriwanita yang kamu tak akan tahu
bila dia dah buat keputusan,dia
akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula
menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya,biarkan dia untuk
seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan,cubalah
tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang
mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka
meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan
yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh
mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang
dicintainya dalam diam memberikan
respon positif,misalnya menghubunginya
melalui telefon,si gadis akan bersikap
acuh tak acuh seolah-olah tidak
berminat,tetapi sebaik saja ganggang
diletakkan,dia akan menjerit kesukaan
dan tak sampai sepuluh minit,semua
rakan-rakannya akan tahu berita
tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu
erti bagi wanita.Jadi jangan senyum
sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang
wanita,cubalah mulakan dengan
persahabatan.Kemudian biarkan dia
mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu
satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar,tinggalkan dia sebab dia memang
tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama
dia menghubungimu atau menunggu
panggilan darimu,teruskan usahamu
untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang
dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh
cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini
lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara
yang paling romantik untuk memikat
hati sorang gadis,cubalah rajin-
rajinkan tangan menyelak buku-buku
cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas
keluar,benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri
di sebelah buah hatinya,kemudian
barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa
ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di
tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah
cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa
yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang
berbaik-baik dengan mereka semata-mata
nak tackle kawan mereka yang paling
cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil
berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki
yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang
yang disayanginya mengadakan surprise
buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad
ucapan romantis).Mereka akan rasa
terharu dan merasakan bahawa dirinya
dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia
tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada
lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya.So,kalau nak
memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati
wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan
disayangi sepenuh jiwa.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS